Home » Projecten

Projecten


Slaapkamer | Vrouw

Wens: Retro/Scandinavisch

Kleurenschema: Roze, wit en goud

De wens was een slaapkamer met een warmere sfeer, het liefst met wat roze en gouden accenten en fluwelen accessoires.

Deze keer werd er gekozen voor een combinatie van een accessoirespakket en een kleuradvies. Dat betekent dat de meubels die al aanwezig waren bleven staan.

De kamer kan wel wat kleur gebruiken, daarom komt er een mooie beige/bruine kleur (spiced honey van flexa) op de muur met als accentmuur een lichtroze panterbehang achter het bureau. Boven het bed komen twee plankjes voor boeken, plantjes en andere accessoires,

De gevraagde gouden accenten worden verwerkt in het bijzettafeltje naast het bed, de retro hanglamp en de wandspiegel. Naast de spiegel komen nog wat grafische posters te hangen.

De gordijnen moeten verduisterend zijn en daarom is er gekozen voor zware fluwelen gordijnen in de kleur poederroze

Op de grond komt een hoogpolig crèmekleurig tapijt met lijnen in een roze accent.

Binnenkort foto's van het eindresultaat!


Kinderkamer | Jongen

Wens: Junglekamer 

Kleurenschema: Groen, grijs en wit

Deze kinderkamer kon wel wat sfeer gebruiken. Omdat de peuter een kleuter werd stond er al net een nieuw bed in welke mocht blijven. Ook de gordijnen en de lamp bleven hangen.

De wens was een kamer geheel in jungle-stijl maar wel met een beperkt budget. Dit is uiteindelijk gelukt met behulp van DIY-suggesties.

De groene muur aan de deurzijde stond mooi bij het behang met botanische print, deze mocht daarom ook blijven. De oude kast stond eerst ergens anders maar kon nu mooi dienst doen als kledingkast. Deze is behandeld met krijtverf in de kleur antraciet.

In het midden van de kamer staat een salontafel welke nu wordt gebruikt als speeltafel. Wel zijn er nog wieltjes onder geplaatst zodat deze overal in de kamer kan worden neergezet.

In het zithoekje is een standaard tafeltje met lade omgetoverd in een op maat gemaakt meubel. Op de twee tafels ligt namelijk een op maat gezaagde houten plank van underlayment. Deze is behandeld met dezelfde krijtverf als op de kledingkast. Twee stukjes leer zijn gebruikt als ladeknopjes.

Boven het zithoekje zijn eerst een aantal lagen magneetverf op de muur geverfd, vervolgens is ook weer dezelfde krijtverf in een kleurvlak op de muur aangebracht.

Onder het bestaande bed zijn led-lichtjes opgehangen en is een knus zithoekje met gordijntjes gecreëerd. Van de saaie peuterkamer is niets meer over, het resultaat is een gezellige kinderkamer waar volop in gespeeld en gerelaxt kan worden!

 

Klik op de foto's om deze te vergroten.

Na

Voor


Kinderkamer | Meisje

Wens: Prinsessenkamer

Kleurenschema: Goud, oudroze en wit

In deze kinderkamer waren alleen de vloer, het bed en de gordijnen aanwezig.

De wens was om een prinsessenkamer te creëren in moderne stijl. De kamer is geheel gestyled op basis van 3D-impressies en DIY-suggesties.

Er is gekozen voor een oudroze verf op de muur, dezelfde kleur komt ook weer terug op het kastje. Om dit kastje een andere uitstraling te geven zijn er nog metalen hairpin poten toegevoegd. De andere muren zijn behangen met een zwart-wit stippenpatroon.

Om de ruimte wat knusser te maken ligt er op de vloer een speels katoenen vloerkleed.

De kledingkast is geverfd met gouden metallic verf. Deze verf is ook gebruikt voor de bureaustoel en de pootjes van de stoel. De stoel is een erfstuk en heeft een mooie witte kleur gekregen.

Uiteindelijk is het een hippe meisjeskamer geworden die nog jaren mee kan!

 

Klik op de foto's om deze te vergroten.