Home » Projecten

Projecten


Woonkamer en keuken | Gezin

Wens: Combinatie van strak en klassiek

Kleurenschema: Groen, paars, zwart en wit

Omdat dit gezin gaat verhuizen willen zij in hun nieuwe huis graag wat meer eenheid creëren. Vanwege hun verschillende woonstijlen kregen zij dit helaas zelf niet voor elkaar. Edwin zag het liefst een zwart witte moderne strakke ruimte met qua kleur één gekke uitspatting en Ingrid kon juist een meer klassieke inrichting met veel heldere kleuren en bloemen wel waarderen. De wens was daarom ook om deze combinatie één geheel te maken.

Er werd gekozen voor een basis interieuradvies en omdat het grootste gedeelte van de meubels behouden bleven werd er in plaats van een nieuwe meubelindeling gekozen voor een accessoirespakket. De huidige muren zijn wit en de vloer is grijs laminaat. In de keuken liggen witte tegels. De bestaande meubels die een combinatie moeten gaan vormen met het nieuwe interieur zijn van licht eikenhout, de stoelen aan de eettafel van zwart leer en de bank is donkergrijs. Alleen de lampenkappen worden vernieuwd, de lampenvoeten blijven.

Omdat het stel kan overeenkomen met de kleuren paars en groen worden dit de basiskleuren van de nieuwe inrichting. De nieuwe keuken wordt zwart maar wel met houten bovenkastjes waardoor deze niet al te strak oogt. 

Binnenkort volgt de uitwerking van dit plan.


Woonkamer, hal en studeerkamer | Gezin

Wens: Eclectisch

Kleurenschema: Zwart, grijs, wit en groen

Bij dit project ging het om een nieuw in te richten huis. De wens was om voorzichtig wat kleur, eenheid en rust in huis aan te brengen. Er werd gekozen voor een kleuradvies per ruimte.

Een aantal meubels gingen mee naar het nieuwe huis maar de meeste werden opnieuw aangeschaft (niet meegenomen in het kleuradvies). De vloer blijft behouden. Alle muren zijn momenteel wit en er ligt een donkerbruine tegelvloer. In de zithoek ligt een donkere kersenhouten vloer.

 

Hal

In de hal heb ik voor een warme kleur grijs gekozen, niet te donker want er komt natuurlijk niet al teveel licht naar binnen. Op de lange wand een mooie uitvergrote familiefoto. Van de ouderwetse trap maken we een statement door deze zwart te verven. Ik heb daarbij gekozen voor ook weer een warmere kleur zwart. De deuren naar de woonkamer en studeerkamer worden vervangen voor zwarte deuren. De rest van de deuren en deurlijsten in dezelfde kleur als de wanden (maar dan ipv muurverf een matte lak). 

 

Studeerkamer

In de studeerkamer komt aan de wand tegenover de deur een fotobehang van een mistig bos. Hierdoor lijkt de kamer breder en ruimer en het brengt ook rust. De overige wanden worden wit geverfd. Ik heb daarbij gekozen voor een kleur wit met een koele ondertoon, dit past goed bij de sfeer van een sereen kantoor. Als raambekleding komen er zwarte jaloezieën. De kozijnen worden ook zwart geverfd, dit geeft een moderne uitstraling. 

 

Woonkamer

Voor de wanden in de keuken heb ik gekozen voor een wat frissere kleur grijs zodat het in combinatie met de zwarte keuken niet te donker wordt in de ruimte. Ook de keuken krijgt weer zwarte kozijnen voor een moderne look.

Omdat er heel veel zuiderlicht binnenvalt heb ik gekozen om het eetgedeelte van de woonkamer wit te houden. Daarbij wel weer een kleur wit met een koele grijze ondertoon zodat het wel matcht bij de rest van de kleuren in de woonkamer en het geheel niet te gelig wordt. Om het allemaal wel lekker luchtig te houden komen er lichtgrijze gordijnen met een luchtige grof geweven structuur (bijv. linnen). Hier komt nog wel wat licht door maar houdt in de winter wel de kou buiten. De kozijnen in de woonkamer blijven wit zodat hier niet teveel nadruk op wordt gelegd.

De huidige  vloer in de zithoek wordt opgelicht met een greywash, dit past goed bij de kleurtint van de tegelvloer. Om een knusse zithoek te creëren komt er een groene kleur op de wand, dit lijkt heftig maar dat valt mee, er is namelijk voldoende lichtinval dus het wordt niet te donker. 


Slaapkamer | Vrouw

Wens: Retro/Scandinavisch

Kleurenschema: Roze, wit en goud

De wens was een slaapkamer met een warmere sfeer, het liefst met wat roze en gouden accenten en fluwelen accessoires.

Deze keer werd er gekozen voor een combinatie van een accessoirespakket en een kleuradvies. Dat betekent dat de meubels die al aanwezig waren bleven staan. Als extra optie heeft de klant gekozen voor het laten maken van een moodboard en 3D-tekeningen voor de in te richten slaapkamer.

De kamer kan wel wat kleur gebruiken, daarom komt er een mooie beige/bruine kleur (spiced honey van flexa) op de muur met als accentmuur een lichtroze panterbehang achter het bureau. Boven het bed komen twee plankjes voor boeken, plantjes en andere accessoires,

De gevraagde gouden accenten worden verwerkt in het bijzettafeltje naast het bed, de retro hanglamp en de wandspiegel. Naast de spiegel komen nog wat grafische posters te hangen.

De gordijnen moeten verduisterend zijn en daarom is er gekozen voor zware fluwelen gordijnen in de kleur poederroze

Op de grond komt een hoogpolig crèmekleurig tapijt met lijnen in een roze accent.

Klik op de foto's om deze te vergroten.

Na

Voor

Slaapkamer vrouw blauwe muur bloemetjeslamp bureau
Slaapkamer vrouw bloemetjeslamp witte muur
Slaapkamer vrouw bloemetjeslamp witte muur witte kast witte gordijnen

Kinderkamer | Jongen

Wens: Junglekamer 

Kleurenschema: Groen, grijs en wit

Deze kinderkamer kon wel wat sfeer gebruiken. Omdat de peuter een kleuter werd stond er al net een nieuw bed in welke mocht blijven. Ook de gordijnen en de lamp bleven hangen.

De wens was een kamer geheel in jungle-stijl maar wel met een beperkt budget. Dit is uiteindelijk gelukt met behulp van DIY-suggesties.

De groene muur aan de deurzijde stond mooi bij het behang met botanische print, deze mocht daarom ook blijven. De oude kast stond eerst ergens anders maar kon nu mooi dienst doen als kledingkast. Deze is behandeld met krijtverf in de kleur antraciet.

In het midden van de kamer staat een salontafel welke nu wordt gebruikt als speeltafel. Wel zijn er nog wieltjes onder geplaatst zodat deze overal in de kamer kan worden neergezet.

In het zithoekje is een standaard tafeltje met lade omgetoverd in een op maat gemaakt meubel. Op de twee tafels ligt namelijk een op maat gezaagde houten plank van underlayment. Deze is behandeld met dezelfde krijtverf als op de kledingkast. Twee stukjes leer zijn gebruikt als ladeknopjes.

Boven het zithoekje zijn eerst een aantal lagen magneetverf op de muur geverfd, vervolgens is ook weer dezelfde krijtverf in een kleurvlak op de muur aangebracht.

Onder het bestaande bed zijn led-lichtjes opgehangen en is een knus zithoekje met gordijntjes gecreëerd. Van de saaie peuterkamer is niets meer over, het resultaat is een gezellige kinderkamer waar volop in gespeeld en gerelaxt kan worden!

Klik op de foto's om deze te vergroten.

Na

Voor


Kinderkamer | Meisje

Wens: Prinsessenkamer

Kleurenschema: Goud, oudroze en wit

In deze kinderkamer waren alleen de vloer, het bed en de gordijnen aanwezig.

De wens was om een prinsessenkamer te creëren in moderne stijl. De kamer is geheel gestyled op basis van 3D-impressies en DIY-suggesties.

Er is gekozen voor een oudroze verf op de muur, dezelfde kleur komt ook weer terug op het kastje. Om dit kastje een andere uitstraling te geven zijn er nog metalen hairpin poten toegevoegd. De andere muren zijn behangen met een zwart-wit stippenpatroon.

Om de ruimte wat knusser te maken ligt er op de vloer een speels katoenen vloerkleed.

De kledingkast is geverfd met gouden metallic verf. Deze verf is ook gebruikt voor de bureaustoel en de pootjes van de stoel. De stoel is een erfstuk en heeft een mooie witte kleur gekregen.

Uiteindelijk is het een hippe meisjeskamer geworden die nog jaren mee kan!

Klik op de foto's om deze te vergroten.