Woonkamer, hal en slaapkamer

Wie: Gezin uit Groningen

Wens: Modern klassiek met Oosterse sferen

Kleurenschema: Zeegroen, auberginepaars en oudroze

Pakketkeuze: Kleuradvies en indelingsplan


De mensen die hier woonden hadden al eens eerder een interieurstylist over de vloer gehad maar waren nog niet tevreden met het resultaat. De vraag was daarom of ik langs wilde komen voor de puntjes op de i.

Woonkamer

In de woonkamer ging het alleen om het afstylen van de ruimte met accessoires en het toevoegen van meer lichtpunten. De bewoners kozen daarom voor een indelingsplan. Niet alleen was de woonkamer te donker, sommige plekjes oogden te rommelig en kleurloos. De bewoonster zelf noemde het ‘te basic’. Daar moest verandering in komen! Door middel van armaturen en accessoires toe te voegen en planten te verschuiven is het een fijn kleurrijk geheel geworden. 

Hal boven

Voor boven mocht er in zijn geheel nog wel wat veranderen en ook ontbrak er nog kleur. De bewoners kozen hier daarom voor een kleuradvies en indelingsplan. In de ruime hal boven stond nu al een zitje maar het was nog niet echt sfeervol. Alleen het ronde vloerkleed mocht blijven. Boven dit vloerkleed komt een zwarte maar toch luchtige hanglamp. Door de loveseat te vervangen voor een roestbruin rond exemplaar ontstaat er gelijk al een blikvanger. De gordijnen worden vervangen voor taupe-kleurige voile welke inkijk tegengaat. De wand achter het zitje en de wand hier tegenover krijgen een prachtige zeegroene kleur (LITTLE GREENE - Mid Azure Green no. 96) welke fantastisch staat bij het huidige schilderij. Om de ruimte nog wat op te vullen wordt er tegenover het zitje een sidetable geplaatst die geschikt is voor mooie accessoires zoals een bos droogbloemen.

Slaapkamer

Omdat zich naast de slaapkamer nog een inloopkast bevindt is deze ruimte met alleen een bed nogal leeg. Omdat het wel een hele mooie grote ruimte is, is mijn idee om hier een hele sfeervolle luxe kamer van te maken. Dit gaan we doen door de muren oudroze (LITTLE GREENE - Blush no. 267) te verven en het plafond auberginekleurig (LAB PAINT - Merlot Mania No. 123) waardoor een geborgen en knus geheel ontstaat. Om deze sfeer door te zetten worden er ook crushed velours gordijnen aan toegevoegd in de kleur staalgrijs. Op de vloer komt een groot licht modern vloerkleed met hierboven een gouden hanglamp met smoked glass. In de hoek bij binnenkomst komt een schrijftafel met een retro lampje en zwarte velours stoel en ook mogen de planten natuurlijk niet ontbreken. De grote eyecatcher in deze ruimte is de retro wandlamp achter het bed. Deze geeft de slaapkamer een echte wow-factor.

Na

Voor