Woonkamer en keuken

Wie: Gezin uit Gasselte

Wens: Landelijk brocant

Kleurenschema: Mosgrijs, aubergine paars, zijdegrijs en wit

Pakketkeuze: Kleuradvies


Bij dit project ging het om bestaand huis. De wens was een landelijk brocant interieur met kleur. Op dit moment is er weinig kleur in huis en ook de ruimte zelf is vrij donker. De klant durft zelf geen keuzes in kleuren te maken en zou de woonkamer graag ook wat ruimer willen laten ogen. Er werd gekozen voor een kleuradvies.

De huidige meubels en accessoires blijven en zijn allemaal in bruin- of zwarttinten. De keuken is in houtlook en zwart. De vloer van PVC is ook in houtlook. De raambekleding is beige.

Woonkamer

De gehele ruimte kan nog wel wat contrast in kleur gebruiken. In de hoek achter de kast en de halve wand tot de bank heb ik dus voor een gewaagde kleur gekozen. Namelijk 'Merlot Mania No. 123' van Vestingh Lab Paint. Deze dieppaarse kleur combineert echt fantastisch met de zwarte kast en past zelfs bij de gordijnen. In het voorbeeld kun je zien hoe deze kleur ongeveer op de muur zal uitvallen. Omdat het natuurlijk wel een hele aanwezige kleur is zou ik aanraden de muur tot de gordijnen bij de bank in deze kleur te verven. De rest van de woonkamer wordt de kleur zijdegrijs (RAL 7044) welke ik op de plattegrond per muur heb aangegeven. Dit is een hele warme kleur grijs die goed samen gaat met de meubels.

Keuken

De kleur zijdegrijs loopt over dezelfde muur door naar de keuken. Ook de achterwand van het gehele keukenblok wordt deze kleur. De lange wand achter de eettafel wordt mosgrijs (RAL 7003). Dit is een grijsgroene kleur die heel mooi matcht met de keuken. Omdat deze wand voldoende licht vangt zal het niet te donker worden in de kamer. Omdat de witte deuren op deze muur een beetje uit de toon zullen vallen adviseer ik om deze mee te verven (uiteraard in houtlak). Voor wat meer diepte in de eetkamer kun je op het gedeelte achter de eethoek wat fotolijstjes met zwarte lijst hangen in passe-partout. De overige muren in de eetkamer worden ook weer zijdegrijs. Voor het plafond heb ik de kleur signaalwit (RAL 9003) in gedachten. Dit is een witte kleur met een grijze ondertoon. De balkjes worden ook weer deze kleur. Hiervoor heb ik gekozen omdat het anders te druk wordt in de ruimte plus dat het plafond op deze manier hoger lijkt dan als het een kleur had gekregen. Uiteindelijk zal het het plafond nu mooi overlopen naar de woonkamer en ligt de focus echt op de wanden.

Voor