Woonkamer

Wie: Gezin uit Hillegom

Wens: Modern klassiek met retro invloeden

Kleurenschema: Okergeel, roze en wit

Pakketkeuze: Uitgebreid interieuradvies

Omdat dit kleine gezin een nieuwe start ging maken in een andere woning was de grote wens om van de woonkamer een fijne en knusse ruimte te maken. Hier mochten ook echt wel wat vrolijke frisse kleuren aan toegevoegd worden. Omdat er veel verandering moest gaan plaatsvinden in de ruimte werd er gekozen voor een uitgebreid interieuradvies.

Omdat het een huurwoning betreft waren er wel wat beperkingen aan de veranderingen, hier is in het advies uiteraard rekening mee gehouden op zo'n manier dat het alsnog een mooi geheel is geworden. Er mag niet geboord worden in de ruimte, de inpandige houten kozijnen mogen niet geverfd worden en de stenen tegelvloer moet ook blijven. Qua meubels zal de piano, de vintage kast en de eettafel met rotan stoelen blijven.

Zitgedeelte

Het uitgangspunt was hier de okergele bank welke een klein beetje lijkt op de huidige bank maar deze staat op slanke pootjes waardoor de kamer ruimtelijker oogt. De witte fauteuil is van een bouclé stof wat tegenwoordig weer helemaal hip is en heel leuk staat in een retro woonkamer. Om de retrotrend nog verder door te zetten ligt er ook een vloerkleed met een grafische print. De salontafel van glas zorgt voor een luchtig geheel. Omdat niet de hele woonkamer geverfd kon worden heb ik voor een alternatief gekozen, in het zitgedeelte komt alleen een lijn in okergeel op de muur. Dit geeft met een minimale verandering meteen een verassend anders resultaat! Als oplossing voor het niet boren heb ik voor een kunstwerk gekozen van IXXI. Dit zijn kleine vierkante plaatjes die je met een bepaald systeem op de muur aanbrengt. 

Voor het kind in huis heb ik in lijn van de eettafel een speeltafel gevonden van steigerhout. Het krukje is ook van steigerhout en als opbergers houten kistjes op wielen die je onder het tafeltje kunt schuiven. Ook een draadmand bovenop de speeltafel is heel handig.

Als TV-meubel heb ik gekeken naar een retro/vintage-achtig exemplaar. Deze is deze dezelfde kleur als de kast die er al staat. De slanke pootjes eronder houden de ruimte lekker luchtig.

Eetgedeelte

In het eetgedeelte heb ik een voorbeeld gegeven van een lichte eikenvariant laminaatvloer, dit past mooi bij de rest van de woonkamer en deze kan eventueel over de tegelvloer heen gelegd worden. De muur wordt voor de helft in een roze kleur, een hele muur is namelijk iets te heftig en op deze manier geeft het net wat extra's aan het geheel. Gele gordijnen die nog wel wat licht toelaten staan geweldig in kamers op het zuidoosten, dit omdat de kamer als de gordijnen dicht zijn nog steeds heel zonnig lijkt. De huidige tafel en stoelen heb ik hier weergegeven en ik heb daarbij als extra stoel(en) een stoel toegevoegd met weer zo'n zelfde soort bouclé-stof. De lamp lijkt op de lamp er nu al staat met de glazen bol, maar dan iets eleganter. Aan de wand heb ik een wandkleed opgehangen. Deze zorgt niet alleen voor een betere akoestiek maar 'breekt' ook de zachte roze kant van de muur door een wat stoerdere touch toe te voegen.

De piano staat momenteel al op de handigste plek maar de eettafel heb ik omgedraaid, dit omdat anders alle meubels in de lengte staan (minder spannend) en op deze manier maak je hier ook weer echt een apart hoekje van. 

Voor