Woonkamer, hal en studeerkamer

Wie: Gezin uit Gasselte

Wens: Eclectisch

Kleurenschema: Zwart, grijs, wit en groen

Pakketkeuze: Kleuradvies


Bij dit project ging het om een nieuw in te richten huis. De wens was om voorzichtig wat kleur, eenheid en rust in huis aan te brengen. Er werd gekozen voor een kleuradvies per ruimte.

Een aantal meubels gingen mee naar het nieuwe huis maar de meeste werden opnieuw aangeschaft (niet meegenomen in het kleuradvies). De vloer blijft behouden. Alle muren zijn momenteel wit en er ligt een donkerbruine tegelvloer. In de zithoek ligt een donkere kersenhouten vloer.

Hal

In de hal heb ik voor een warme kleur grijs gekozen, niet te donker want er komt natuurlijk niet al teveel licht naar binnen. Op de lange wand een mooie uitvergrote familiefoto. Van de ouderwetse trap maken we een statement door deze zwart te verven. Ik heb daarbij gekozen voor ook weer een warmere kleur zwart. De deuren naar de woonkamer en studeerkamer worden vervangen voor zwarte deuren. De rest van de deuren en deurlijsten in dezelfde kleur als de wanden (maar dan ipv muurverf een matte lak). 

Studeerkamer

In de studeerkamer komt aan de wand tegenover de deur een fotobehang van een mistig bos. Hierdoor lijkt de kamer breder en ruimer en het brengt ook rust. De overige wanden worden wit geverfd. Ik heb daarbij gekozen voor een kleur wit met een koele ondertoon, dit past goed bij de sfeer van een sereen kantoor. Als raambekleding komen er zwarte jaloezieën. De kozijnen worden ook zwart geverfd, dit geeft een moderne uitstraling. 

Woonkamer

Voor de wanden in de keuken heb ik gekozen voor een wat frissere kleur grijs zodat het in combinatie met de zwarte keuken niet te donker wordt in de ruimte. Ook de keuken krijgt weer zwarte kozijnen voor een moderne look.

Omdat er heel veel zuiderlicht binnenvalt heb ik gekozen om het eetgedeelte van de woonkamer wit te houden. Daarbij wel weer een kleur wit met een koele grijze ondertoon zodat het wel matcht bij de rest van de kleuren in de woonkamer en het geheel niet te gelig wordt. Om het allemaal wel lekker luchtig te houden komen er lichtgrijze gordijnen met een luchtige grof geweven structuur (bijv. linnen). Hier komt nog wel wat licht door maar houdt in de winter wel de kou buiten. De kozijnen in de woonkamer blijven wit zodat hier niet teveel nadruk op wordt gelegd.

De huidige  vloer in de zithoek wordt opgelicht met een greywash, dit past goed bij de kleurtint van de tegelvloer. Om een knusse zithoek te creëren komt er een groene kleur op de wand, dit lijkt heftig maar dat valt mee, er is namelijk voldoende lichtinval dus het wordt niet te donker. 

Na

Voor