Home » Projecten » Woonkamer en studie/speelkamer

Woonkamer en studie/speelkamer

Wie: Gezin uit Thesinge

Wens: Modern industrieel

Kleurenschema: Blauwgroen, okergeel en zwart

Pakketkeuze: Kleuradvies en indelingsplan


Dit gezin woonde al een tijdje in hun huis maar waren nu op zoek naar iets heel anders. De indeling mocht veranderen, het mocht wat opgeruimder en daardoor groter lijken en er kon ook wel wat meer kleur bij. Alleen de huidige vloer, een lichte laminaatvloer, mocht blijven. Als advies kozen zij voor een kleuradvies en indelingsplan.

Kleuren

  • Zwart wat terugkomt in de meubels, 
  • Soft fern van LAB Paint, een soort blauwgroen. Deze kleur komt op alle wanden in de woonkamer en de balk bij het zitgedeelte (behalve op de behangwand). Om meer eenheid te creëren met de studeerkamer komt deze kleur daar op twee wanden, namelijk op de wand achter de bank en de wand achter de witte kast,
  • Racing Riksja van LAB Paint, een soort okergeel. Deze kleur komt alleen in de studeerkamer op de wand van het raam en de wand van de nieuwe kast.

Deze kleuren matchen perfect met de huidige meubels en geven een frisse industriële uitstraling! Voor de lange wand in de woonkamer heb ik gekozen voor behang met een lichte betonlook. Door dit behang krijgt de wand meer diepte en de kamer een extra industrieel gevoel.

Woonkamer

In de woonkamer heb ik zoveel mogelijk geprobeerd om alle vierkante lijnen te doorbreken door te werken met speelse vormen. Ook heb ik zoals je ziet de indeling iets veranderd. In de huidige opstelling voelde de ruimte toch wat vol aan en op deze manier wordt het allemaal iets ruimtelijker. 

  • Zodra je de woonkamer binnenstapt zie je aan je linkerhand de huidige spiegel met daaronder een hangend kastje. Ik heb juist gekozen voor een hangend kastje omdat de doorgang hier nogal smal is en zo ontstaat er iets meer ruimte. 
  • Aan je rechterhand zie je dat het prikbord vervangen is voor prik/krijtbordjes. Dit zijn losse bordjes in de vorm van een hexagon die je zelf in een bepaald patroon kunt ophangen.
  • Recht tegenover zie je de speelse boekenkast. Het is de bedoeling dat deze kast de huidige zwarte kasten in de hoek deels vervangt qua inhoud.
  • De eethoek met de lamp blijft helemaal hetzelfde, ik vond de lamp namelijk perfect passen bij de nieuwe sfeer. 
  • Als je doorloopt zie je tegenover je een zwarte metalen kast. Deze mocht natuurlijk niet ontbreken in een moderne industriële woonkamer! De kast staat ook fantastisch voor de betonlook wand. Deze kast gaat de huidige zwarte kasten deels vervangen.
  • Zoals je ziet heb ik de huidige zwarte planken met plantjes opgeschoven naar rechts. Deze komen op de plek waar nu de kasten staan.
  • In de hoek heb ik nog een sfeerlamp geplaatst zodat er 's avonds voldoende licht aanwezig zal zijn.
  • Naast de zwarte metalen kast heb ik een grote kamerplant gezet in een zwarte pot en ook naast de bank staat een plant. Planten geven net wat extra sfeer en zorgen ook voor een andere textuur in de ruimte.
  • De bank staat nu aan de andere kant van de kamer, niet alleen maak je nu een echte zithoek die toch betrokken is bij de rest van de kamer, ook doorbreek je hiermee de hoeveelheid kasten aan de lange wand. De stoelen zijn hierdoor ook omgedraaid.
  • Om van de zithoek echt een knus hoekje te maken heb ik hier een vloerkleed neergelegd in okergeel. Dit is een vrolijke heldere kleur waardoor de zithoek niet te bedompt aanvoelt.
  • Boven de salontafel hangt een nieuwe zwarte metalen lamp die goed past bij de rest van de meubels.
  • Als tv-kast heb ik gekozen voor deze kast met bovenkastjes. Juist door de hoogte in te gaan creëer je meer opslagruimte, doordat de kastjes een speelse vorm hebben voelt het niet te zwaar aan.

Studie/speelkamer

Een echte uitdaging was deze kamer met beperkte ruimte! Ik heb geprobeerd een ruimte creëren waar niet alleen volwassenen kunnen werken maar de kinderen eventueel ook een eigen hoekje hebben om huiswerk te maken. Ook moest er genoeg opslagruimte zijn voor speelgoed en natuurlijk nog voldoende ruimte over blijven om te spelen.

  • De lamp blijft hetzelfde, het bureau blijft natuurlijk op dezelfde plek maar de bank heb ik verplaatst en ook de kast heb ik verplaatst naar naast de deur. Als het goed is moet dit gaan passen, eventueel kun je dit nog omdraaien.
  • Normaal gesproken ben ik niet zo van de IKEA maar dit keer ben ik voor een passend meubelstuk aan de slag gegaan met de IVAR-planner en ben ik toch heel tevreden! Zoals je ziet bestaat de kast uit verschillende hoogtes waardoor de ruimte zoveel mogelijk open lijkt. Het meubelstuk bevat twee kasten en verschillende legplanken. Ook zit er een uitklapbaar bureau in waar de kinderen aan kunnen zitten. De reden waarom er een aantal planken missen in het middelste deel is zodat je hierin twee krukjes opgestapeld kunt plaatsen als je het tafeltje ingeklapt hebt en dus niet gebruikt! 
  • Boven de kast kun je nog een ophangbord ophangen. Het voordeel van dit ophangbord is dat het van hout is, deze kun je dus eventueel nog verven in de kleur van de muur.
  • Om boven de bank de leegte op te vullen heb ik een grappige afbeelding uitgezocht van Posterjunkie. Het is een textielposter van 80x120 cm maar andere materialen zijn ook mogelijk. 

Na


Voor



«