Hal en serre

Wie: Gezin uit Mensingeweer

Wens: Landelijk modern

Kleurenschema: Okergeel, donkerblauw, mosgroen, zijdegrijs en wit

Pakketkeuze: Kleuradvies


Bij dit project ging het om bestaand huis. De wens was een moderner landelijk interieur met kleur. Er werd gekozen voor een kleuradvies.

In de hal zijn momenteel geen meubels aanwezig, er hangt alleen een kapstok en een klok. In de serre staat een groene bank van velours en een cognac leren stoel. Deze blijven staan. De huidige vloer is van donker eikenhout, deze wordt mogelijk vervangen door laminaat.

Hal

De hal is heel uniek met zijn mooie granito-vloer en retro-tegels, hier hoeft weinig meer aan te gebeuren! Mijn idee is dan ook geïnspireerd door de al aanwezige donkerblauwe kelderdeur en de blauwe balken aan het plafond. Om de hal net wat meer karakter te geven worden de deuren, deurlijsten en het raamkozijn de kleur staalblauw (RAL 5011). Hiervoor wordt houtlak in zijdeglans gebruikt. Omdat een deel van de gang wat donker is heb ik een heldere vrolijke kleur uitgezocht voor de wanden, namelijk goudgeel (RAL 1004) welke fantastisch staat bij het donkerblauw. Voor een speels effect komt deze alleen aan de onderkant van de wand, precies waar de al aanwezige naad loopt als lambrisering. De overige delen die nu nog niet wit zijn worden zuiverwit (RAL 9010). Bij binnenkomst tegenover de kapstok komt een mooi schilderij of schoolplaat te hangen. Aan de wand naast de keuken komt een collagewand van foto's.

Serre

Omdat de serre natuurlijk één en al licht is kunnen we hier wel met wat donkerdere kleuren gaan werken. Ik ben er in mijn advies vanuit gegaan dat de huidige bank en bruine leren stoel blijven staan. Voor de grote houten deur, de openslaande tuindeuren, deurlijsten en raamkozijnen heb ik gekozen voor een wat matte grijsgroene kleur, namelijk resedagroen (RAL 6011). Deze kleur is verassend fris en staat heel mooi bij de al aanwezige vloer. De overige delen (alles wat nu een beetje gelig, crémewit is) worden de kleur zijdegrijs (RAL 7044). Deze kleur grijs is heel warm en past heel goed in combinatie met het groen. Een belangrijke tip voor beide kleuren is om deze aan te schaffen in matte houtlak. Op deze manier wordt het licht heel mooi geabsorbeerd en krijg je echt een knusse ruimte. Hoogglans lak geeft juist weer het tegenovergestelde effect. Qua vloer zou ik deze eerst proberen op te schuren en opnieuw in de was te zetten. Mocht er dan niets van de vloer overblijven dan kan er altijd nog laminaat gelegd worden. Om de ruimte nog iets sfeervoller te maken heb ik ook een voorbeeld gegeven van een vloerkleed. Om de hoekige ruimte te doorbreken is deze rond.

Voor