Kinderslaapkamer

Wie: Kind uit Groningen

Wens: Junglekamer 

Kleurenschema: Groen, grijs en wit

Pakketkeuze: Indelingsplan


Deze kinderkamer kon wel wat sfeer gebruiken. Omdat de peuter een kleuter werd stond er al net een nieuw bed in welke mocht blijven. Ook de gordijnen en de lamp bleven hangen.

De wens was een kamer geheel in jungle-stijl maar wel met een beperkt budget. Dit is uiteindelijk gelukt met behulp van DIY-suggesties. Er werd gekozen voor een indelingsplan.

De groene muur aan de deurzijde stond mooi bij het behang met botanische print, deze mocht daarom ook blijven. De oude kast stond eerst ergens anders maar kon nu mooi dienst doen als kledingkast. Deze is behandeld met krijtverf in de kleur antraciet.

In het midden van de kamer staat een salontafel welke nu wordt gebruikt als speeltafel. Wel zijn er nog wieltjes onder geplaatst zodat deze overal in de kamer kan worden neergezet.

In het zithoekje is een standaard tafeltje met lade omgetoverd in een op maat gemaakt meubel. Op de twee tafels ligt namelijk een op maat gezaagde houten plank van underlayment. Deze is behandeld met dezelfde krijtverf als op de kledingkast. Twee stukjes leer zijn gebruikt als ladeknopjes.

Boven het zithoekje zijn eerst een aantal lagen magneetverf op de muur geverfd, vervolgens is ook weer dezelfde krijtverf in een kleurvlak op de muur aangebracht.

Onder het bestaande bed zijn led-lichtjes opgehangen en is een knus zithoekje met gordijntjes gecreëerd. Van de saaie peuterkamer is niets meer over, het resultaat is een gezellige kinderkamer waar volop in gespeeld en gerelaxt kan worden!

Na

Voor