Woonkamer en keuken

Wie: Gezin uit Almere

Wens: Modern en tikje klassiek

Kleurenschema: Blauw, grijs en wit

Pakketkeuze: Kleuradvies + lichtplan


Bij dit project ging het om een nieuw in te richten huis. De wens was om wat kleur aan te brengen maar niet teveel. Er werd gekozen voor een kleuradvies en een lichtplan.

De meeste meubels blijven behouden en het gezin heeft zelf al een nieuwe PVC-vloer in houtlook uitgekozen. In de zithoek staan twee donkergrijze stoffen banken en een lage houten tv-meubel. In de eetkamer staat een witte houten buffetkast en een houten eettafel met blauw/taupekleurige eetstoelen. Er hangen nog geen gordijnen. Voor de nieuwe keuken met kookeiland wordt er een muur uitgebroken, deze wordt wit met een donkergrijs keukenblad. Alle muren zijn momenteel wit of mosgroen.

Zithoek

Omdat de woonkamer op zich al heel uniek is met grote raampartijen en mooie doorkijkhaard heb ik ervoor gekozen om qua kleur vooral veel rust in te brengen. Alle wandjes van de haard krijgen de kleur 'oceaanblauw' (RAL 5020). Dit wordt echt de eyecatcher van het woongedeelte. Ook de wand achter het tv-meubel wordt deze kleur. Het is een diepblauwe kleur maar door zijn grijze ondertoon wel een warme kleur blauw. Deze kleur matcht geweldig met de grijze kleur 'telegrijs' (RAL 7047) welke ook een warme ondertoon heeft. Deze kleur komt op de lange zijde met de openslaande deuren en de hoge wand achter de bank. Mijn advies is om de schuine wanden wit te laten (RAL 9010). 

De kroonluchters die er nu hangen worden vervangen door twee fantastische hanglampen met glazen bollen. Een soort modernere versie van de kroonluchters. Aan weerzijde van het tv-meubel komen twee wandlampjes die de muur mooi van boven en onder verlichten. Zo'n zelfde lampje komt ook aan de lange zijde naast de openslaande deuren. Ik heb hierbij gekozen voor een aluminium-kleurig lampje zodat het op beiden wanden goed zal staan.

Bij de openslaande deuren heb ik gekozen voor gordijnen van 'super velvet'. Dit is een wat grovere velours-stof wat heel mooi past in dit interieur. Een vloerkleed geeft meer sfeer aan een ruimte en is daarbij ook goed voor de akoestiek in huis. Voor deze ruimte heb ik gekozen voor een geometrisch vloerkleed waarin de kleurtinten van de ruimte weer terugkomen.

Eethoek/keuken

De kleur 'telegrijs' (RAL 7047) trekken we weer door langs de lange zijde achter de buffetkast. Ook het wandje bij binnenkomst waar nu de verwarming zit en het wandje naast de bijkeuken wordt deze kleur. De kleur 'oceaanblauw' komt in de keuken achter het huidige keukenblok en op het wandje naar de bijkeuken. Op deze manier betrek je de hele woonkamer in dezelfde kleurstelling maar heeft het toch nog een speels karakter.

Om het geheel rustig te houden adviseer ik de plisségordijnen op de ramen achter de eethoek in wit te nemen.

In de keuken komen inbouwspotjes en een mooie hanglamp boven het kookeiland (deze is al in bezit). Omdat de wand achter de eettafel geen uitgesproken kleur krijgt heb ik als lamp voor boven de eettafel gekozen voor deze bijzondere glazen lampen met meerdere kleuren. 

In de hoek heb ik gekozen voor een staande lamp met dezelfde soort glazen bollen als die in de woonkamer. Niet persé nodig maar wel heel handig als basisverlichting om even snel het licht aan te doen als je thuis komt in het donker zijn de plafondlampen. De eerste versie is een glazen plafondlamp die ook weer goed matcht met de overige lampen. Hier zou ik voor gaan als je niet teveel nadruk op de plafondlampen wilt leggen. 

Na

Voor