Woonkamer en keuken

Wie: Gezin uit Gasselte

Wens: Industrieel

Kleurenschema: Blauw, groen, grijs en wit

Pakketkeuze: Kleuradvies


Bij dit project ging het om bestaand huis. De wens was een meer industrieel interieur met andere kleuren dan de huidige kleuren. Er werd gekozen voor een kleuradvies.

De meeste meubels (behalve de bank) en de vloer blijven behouden. In de zithoek staan twee donkerblauwe stoffen fauteuils en een wit tv-meubel. Daarnaast staat een grote houten buffetkast. In de eetkamer staat een houten eettafel. De huidige gordijnen zijn blauw en het vloerkleed is naturel-kleurig. Deze moeten vervangen worden. Alle muren zijn momenteel wit of blauw en er ligt een donkere eikenhouten vloer.

Keuken

Alle muren in de keuken zijn wit en de keuken zelf is ook wit. Omdat er maar één klein raampje is komt er niet veel licht binnen. Dit is de reden dat ik ervoor gekozen heb om maar één wand een kleur te geven (RAL 6019 witgroen). Deze kleur komt op de lange wand die doorloopt in de woonkamer. De witte kast die er op dit moment staat wordt vervangen door een donkergrijze metalen kast. Dit staat in mooi contrast met de groene wand en geeft direct een stoerdere uitstraling.

Zithoek

Omdat het stel beiden voor de industriële look vielen heb ik gekozen om de wand achter de bank en het wandje waar het doorkijkje is een grijze muur in betonlook te geven. Dit matcht ook goed met de meubels en vloer. Om een betonlook te creëren met muurverf heb je wel speciale verf of een speciale techniek nodig. In het overzicht heb ik daarom dit keer geen RAL-kleur vermeld maar een voorbeeld van een betonverf.  Voor de ramen komen lichtgrijze linnen gordijnen, linnen geeft het geheel een wat stoerdere uitstraling omdat het wat stugger is. De bank wordt vervangen door een leren cognac-kleurige bank, dit past perfect in een industriële ruimte! Om alle vierkante en strakke lijnen te doorbreken heb ik gekozen voor een kleed van een bruin/witte koeienhuid. 

TV-hoek

Omdat het stel beiden erg van blauw houdt en deze kleur ook perfect past in dit huis heb ik dit keer wel voor een wat andere kleur blauw (RAL 5001 groenblauw) gekozen welke telkens op een speelse manier gebruikt zal worden. Zo leek het mij leuk als de lange wand achter de tv en houten kast + het wandje tot en met de ramen waar nu de lamp staat alleen aan de onderkant geverfd wordt in deze kleur en de bovenkant in lichtgrijs (RAL 7035 lichtgrijs) zodat er een lambrisering ontstaat. De bedoeling is dan om net boven de tv af te plakken met tape. Zo wordt het niet te donker en valt de tv als het ware weg op de donkere achtergrond.

Eetkamer

Ook hier heb ik weer gekozen om op een speelse manier de kleur blauw te verwerken. De twee muren in de hoek worden gedeeltelijk geverfd tot net naast de gordijnen. Op deze manier kunnen de huidige gordijnen behouden worden, deze vallen mooi weg tegen de muur! Het kleine muurtje naast de entree die nu blauw is moet dan wel even weer wit (RAL 9010 zuiverwit) geverfd worden. De eyecatcher wordt de mooie houten landkaart. Om deze extra te benadrukken komt hier een grijs geverfde cirkel onder. 

Make-over kleuradvies speelse vlakken blauw en grijs lambrisering
Make-over kleuradvies speels vlak blauwe wand