Seizoensbloemen

Gepubliceerd op 5 maart 2020 om 12:14

Haal de lente in huis met bloemen

Nu het zonnetje schijnt en de lente er weer aan zit te komen krijg ik altijd zin om bloemen in huis te halen. Zo’n mooie bos op tafel geeft toch altijd een opgewekt gevoel en brengt wat extra kleur in huis. Maar welke bloemen kun je nu het beste aanschaffen? Ik leg het je uit!

 

Roze en gele tulpen op een grijze achtergrond
Gemixt bloemenveld met blauwe lucht en wolken

Denk aan het milieu

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat elke bos bloemen die je koopt impact maakt op het milieu? Sommige bloemen moeten van ver komen met het vliegtuig, andere bloemen worden verwarmd in een kas. Dit alles brengt behoorlijk wat CO2-uitstoot en energieverbruik met zich mee.

De meest duurzame keuze is daarom om bloemen van het seizoen te kiezen en bloemen die van Nederlandse bodem komen. Op de website van milieucentraal staat een handige bloemenkalender waarop je kunt zien welke bloemen op dit moment het meest milieuvriendelijk zijn. Voor de maand maart zijn dat bijvoorbeeld tulpen en narcissen.

 

Gedroogde bloemen ondersteboven hangend aan houten balken
Gedroogd bloemenboeket
Gedroogde rozen op een marmeren achtergrond

Droogbloemen

Wil je helemaal duurzaam bezig zijn dan kun je het beste kiezen voor een potplant. Alleen, een potplant als cadeau geven is niet altijd de meest feestelijke keuze. Dé trend van dit moment op het gebied van bloemen zijn droogbloemen, dit is een prima alternatief voor een bosje bloemen en ze gaan ook nog eens langer mee!

Voor droogbloemen kun je zelf aan de slag of je kunt kant-en-klare bossen kopen. Als je zelf een droogboeket wilt maken zorg dan dat je wat stevigere bloemen uitkiest, haal de blaadjes eraf en hang ze ondersteboven aan een touwtje te drogen op een warme, droge en donkere plek. Na ongeveer twee weken kun je ze in een vaas zetten.

Heb je nou helemaal geen zin om te wachten tot zo’n boeket klaar is dan kun je in de meeste gevallen ook gewoon bij je plaatselijke bloemist terecht. Vaak hebben ze daar ook nog eens keuze uit een grote hoeveelheid gemengde boeketten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.